BE YOU!

BE YOU!

BLOG

Spiwitueel

 

Het kan je haast niet ontgaan. Heel internet en zelfs de praatprogramma’s op de analoge tv hebben het er over. B&B vol liefde. Het blijft enorm trekken: mensen die liefde zoeken en bereid zijn zichzelf in penibele, awkward en mega crinchy situaties te laten filmen. Het is een soort trainwreck waar je maar naar blijft kijken. En ja we roepen heel erg hard dat we vooral hopen dat die mensen de ware liefde zullen vinden. Maar het is toch echt een feit dat we gezamenlijk vooral graag kijken naar ongemakkelijkheid. Of stiekem opgelucht zijn dat Debbie lekker hardop verteld dat het heel onaardig is, maar dat ze merkt dat ze Han toch vooral aan het ontwijken is. Want tsja…is dat niet eigenlijk wat we allemaal doen?

Toch is dat niet de reden van mijn epistel. Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik Petri’s “ik kom hier aanlopen en ik ben meteen helemaal niet blij ” zeker 22x heb teruggespoeld om opnieuw te bekijken (tot ergernis van mijn kinderen) sterker nog: ik quote onze Petri zeker 3 x per dag met deze uitspraak. Heerlijkheid.

Nee de hoofd reden van dit artikel is Walter. En de saga met zijn vrouwen. Of beter gezegd: zijn universele lessen in spiritualiteit… OH. MY. GOD. Het allereerste wat ik heb gedaan is iedereen in mijn innercircle die werkzaam is met intuïtie e/o energie een appje sturen. “Walter…Bedankt” Hij krijgt het eigenhandig voor elkaar om alles wat met speelsheid, gevoel of chakra’s te maken heeft weer hoppa zo terug de taboe in te torpederen! Alhoewel eigenhandig… vlak de dames op zijn erf niet uit. Dansende, knuffelende en zuchtende 40 plussers staan niet perse op de No-Go lijst. Maar de draai die zij er aan geven helpt niet mee om in de algemeen geaccepteerde hoek terecht te komen. Begrijp me niet verkeerd, wellicht willen ze dat ook niet. En is het juist de bedoeling mensen op afstand te houden met in de knoop zittende zonnevlechten, gesloten chakra’s en in het gezicht bulderen op hoge torens in Frankrijk. Ik vraag me bij het kijken naar deze categorie “spiwituelen” altijd af wat toch de reden is dat alles constant benoemd moet worden. Als je last hebt van constipatie is dat ook niet iets dat bij elke bui verteld hoeft te worden. Maar val je in de categorie “verbonden met het universum” dan benoem je in elke zin de stand van de maan, je dankbaarheid, welke helende steen je in je broekzak zou moeten hebben en wat je behoefte van dit moment is. Serieus menschen: less is more! Ook in woorden. In elke interactie moeten bespreken of laten zien hoe verlicht je bent is ook een behoorlijk aardse vorm van zoeken naar erkenning en bevestiging!

Maar nog erger: Voor medemensen die lifechanging werk verzetten door met gevoel, energetische behandelingen, (spirituele) rituelen en reinigingen of pure intuïtie hun cliënten (verder) te helpen is deze serie B&B vol liefde uit de categorie jammer. Eindelijk was het wat algemeen geaccepteerder. Eindelijk was het gangbaarder. Eindelijk was het bekend. Geen woowoo, geen koekiefroekie, net zo regulier als naar een fysio gaan voor een lichamelijke blessure. En nu helpen onze Walter & co dat dus weer om zeep. Want we lachen massaal om deze gekkies. Vol verbazing heb ik gekeken naar de ongemakkelijke gesprekken. Universele liefde kan er blijkbaar voor zorgen dat je naar Frankrijk gaat om de ware liefde te vinden en dat je vervolgens accepteert om als tweede viool geparkeerd te worden. Wel mogen delen in ademhaling sessies voor anderen, maar kei hard afgewezen worden als je aangeeft wat jouw verlangens zijn. In het aangeven van je grenzen is het blijkbaar geoorloofd om uren weg te blijven terwijl er mensen speciaal om jou te leren kennen naar een ander land zijn afgereisd. En je notabene mee doet aan een televisieprogramma, dus van te voren bewust ingestapt bent.

Zo kom je toch echt meer over als een egocentrische man met sekteleider-achtige beweegredenen. En zo maak je het voor overige lichtwerkers, healers en coaches weer wat lastiger om ongehinderd en onbevooroordeeld hun prachtige werk te doen.

Ook de meerwaarde in mijn werk zit in mijn intuïtie. De gave om te weten wat er niet gezegd wordt. Om te voelen wat nog niet gezien is. Om te verbinden, te begeleiden en te (ver)helpen. Zonder mijn gevoel zou ik een matige persoonlijk ontwikkelaar zijn. Zonder mijn voelsprieten zou ik heel wat signalen van cliënten missen. En zonder mijn bondje met energieën zou ik niet zo snel en doelgericht tot de kern weten te komen. En toch staat dat niet op mijn LinkedIn pagina. Of op mijn CV. Het is een kwaliteit die mij ijzersterk maakt in al het werk dat ik doe. En toch benoem ik het niet. Waarom niet? Omdat ik het zo normaal vind dat ik er niet steeds weer bevestiging voor nodig heb. Het feit dat ik kan lezen & schrijven benoem ik ook niet (terwijl dat toch ook niet perse gangbaar hoeft te zijn). Het feit dat ik adem om in leven te blijven ook niet. Werken met mijn intuïtie is net zo normaal als ademen. Spiritualiteit is net zo normaal als niet-spiritueel. Uiteindelijk zijn we het allemaal…beide…

Dus lach om Walter en de zijnen, zie er de lol van in, neem niet alles mega serieus, ook jezelf niet. En kies wat vaker met je gevoel.

Interesse in mijn werk? Of op zoek naar iemand die jou, je puber of jullie beide kan begeleiden? Voel je dan vrij om contact op te nemen.

 

Voor Ouders

 

JAAAAA! HET IS EEN LASTIGE (LEEF) TIJD! En als ouder weet je vaak niet wat je nu eigenlijk het beste kan doen. Laten we eerlijk zijn: ook als ouder doe je eigenlijk maar wat, toch?! Hoe dan ook je neemt jezelf in elke situatie mee, dus ook in alle situaties met je puberzoon of -dochter. En dat is niet altijd even handig. Want dat zorgt vaak voor (onbedoelde) emoties, opmerkingen, botsingen of zelfs conflicten. 

Wij kunnen daar bij helpen. D.m.v. coaching van jou als ouder kijken we samen naar de situatie en hoe je daar beter kunt reageren of handelen. Is het belangrijk dat jij je anders opstelt? Is het nodig dat juist de puber andere inzichten krijgt? Hoe krijgen we een harmonieuzere band? Vragen die allemaal aan bod komen! De sessies zijn 1 op 1 waardoor er alle ruimte is voor jou!

#Hoedan?!

Ken je dat? Dat oude(re) mensen tegen je zeggen “als je later groot bent dan…”
Bokke-irritant, hè?! Want die mensen leven niet jouw leven. En dat klopt.

Nu willen wij juist dat je naar JEZELF gaat luisteren. Hoe vet zou je leven zijn als je bewust jezelf bent? Hoe ideaal zou het zijn als je de goede mensen om je heen had? Je eigen posse die je steunt en verder helpt. En de allerbelangrijkste in deze posse ben je dus zelf. Jij bent je eigen mattie. Je eigen go-to-person.
Zodra jij jouw BFF bent, laat je je niet kwetsen door anderen. Je zou je niet aangevallen voelen door een leerkracht. Je zou je niet irriteren aan je ouders…

Wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen? Inside-info over wie je bent, wat je belangrijk vind, wat je kan, wat je niet kan. Tricks om je eigen gedachtes om te buigen. Skills om je woorden aan te passen, enzv enzv enzv.
Klinkt best vermoeiend, toch?! Dat is het dus juist niet! Het zal je leven zóóóóó veel makkelijker maken! Met betere prestaties, mooiere vriendschappen en zelfs jouw droom toekomst als uitgangspunt. Wij laten het je wel gewoon zien: volg ons youtube kanaal, kijk op onze insta, volg onze projectweken bij jou op school of schrijf je in voor onze (online) training. Op zéker dat je snel STYF bent!

Will Smith
Be STYF

#BeSTYF

Als je de betekenis van stijf googled, lees je “als iets of iemand niet soepel kan bewegen”.

Volgens ons betekent STYF-zijn dat je zelfbewust, zelfverzekerd en flexibel bent. Wij leren jou om je uit te spreken, om uit je vaste patronen te stappen, om je (nare) gedachten om te buigen en om je prestaties te verbeteren.
Hoe we dat doen? Met humor, heel veel humor! Met simpele opdrachten, met voorbeelden en met oefeningen. Géén les, zoals AK of Wi. Juist doén. Met een andere soort vragen, een ander soort uitleg!
Eigenlijk moet je het gewoon meemaken om het te begrijpen…

Contact opnemen?

Wil je in contact met ons komen? Vul dan onderstaand formulier in óf app ons je vraag! +31 651 988 036